75 ΧΡΟΝΙΑ ΟΗΕ
23 Οκτ 2020

75 ΧΡΟΝΙΑ ΟΗΕ

"Καμία χώρα, καμία κοινότητα δεν μπορεί να λύσει μόνη της τα πολύπλοκα προβλήματα του κόσμου μας. Πρέπει να συναντηθούμε, όχι μόνο για να μιλήσουμε αλλά και για να ακούσουμε." Με αυτά τα λόγια άνοιξε το μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση του Ο.Η.Ε. 

75 χρόνια πριν, έπειτα από τις ολέθριες για την ανθρωπότητα συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ιδρύεται επίσημα ένας οργανισμός που σκοπό έχει να κρατά ενωμένα όλα τα έθνη του κόσμου για να επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια. 75 χρόνια πριν, επικυρώνεται ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον οποίο τα μέλη του οργανισμού δεσμεύονται να μάχονται για την αξιοπρέπεια και την ευημερία όλων των ανθρώπων.

Σήμερα, τα λόγια αυτά μας υπενθυμίζουν πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία των εθνών, μιας και πολλά προβλήματα ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Μας τονίζουν πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να βοηθάμε όσους ταλαιπωρούνται. Αυτό το σπουδαίο μάθημα δε θα μπορούσε να λείπει από την τάξη μας.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες